Helmikuun ViVi-vinkit

28.02.2022

Helmikuu on lopuillaan ja on taas aika kurkistaa menneen kuun ViVi-vinkkeihin. Helmikuussa 2022 julkaisimme yhteensä neljä uutta digiaiheista ViVi-vinkkiä. 


ViVi vinkki nro 20: Tekijänoikeusvapaat kuvapankit verkossa

Etsitkö netistä kuvia esimerkiksi omaaa blogia tai somejulkaisuasi varten? Muistathan tekijänoikeudet käyttäessäsi toisten henkilöiden tuottamaa kuvamateriaalia.

Tekijänoikeusvapaita kuvia voi etsiä helposti erilaisista kuvapankeista, jotka on luotu vapaasti käytettävien kuvamateriaalien jakamiseen. Tällaisiin kuvapankkeihin lisättyjä kuvia saa vapaasti käyttää, eikä kuvan tekijältä tarvitse erikseen pyytää lupaa kuvien käyttöön.

Tunnettuja kuvapankkeja vapaaseen käyttöön:

Pixabay.com

Pexels.com

Unsplash.com


ViVi vinkki nro 21: Helpota taloudenhallintaasi Penno-sovelluksella

Penno.fi on Takuusäätiön maksuton sovellus henkilökohtaisen taloudenhallinnan helpottamiseksi. Pennoa voi käyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteella.

Pennossa voit seurata helposti menojasi ja tulojasi sekä laatia itsellesi budjetin ja seurata sen toteutumista. Pennon luomien kuvaajien avulla näet myös visuaalisesti, mihin rahasi kuluvat. Penno myös auttaa sinua ennakoimaan rahankäyttöä.

Tutustu Takuusäätiön Pennoon osoitteessa: www.penno.fi


ViVi vinkki nro 22: WhatsAppin käyttö tietokoneen nettiselaimella

Tiesitkö, että voit käyttää WhatsAppia puhelimen lisäksi myös tietokoneellasi?

Näin se onnistuu:

  1. Mene tietokoneen internetselaimella osoitteeseen: web.whatsapp.com
  2. Avaa WhatsApp-sovellus puhelimellasi ja avaa valikko oikeasta yläkulmasta (kolme pistettä).
  3. Valitse valikosta Linkitetyt laitteet ja sen jälkeen Linkitä laite. Tässä vaiheessa puhelimesi pyytää sinua avaamaan näytön lukituksen uudelleen.
  4. Kun olet avannut puhelimesi lukituksen, puhelimesi kamera aukeaa. Osoita kameralla tietokoneen internetselaimessa olevaa Qr-koodia. Kun puhelin on skannannut Qr-koodin, pääset käyttämään Whatsappia selaimessa.
  5. Kun et enää halua käyttää WhatsAppia tietokoneella, voit kirjautua ulos laitteelta puhelimellasi. Mene jälleen kohtaan Linkitetyt laitteet ja napauta laitetta, jolta haluat kirjautua ulos.

ViVi vinkki nro 23: Rytmitä tekemistä Fokuskellon avulla

Työterveyslaitoksen Fokuskello on maksuton työkalu, jonka avulla voit rytmittää esimerkiksi työntekoa tai opiskelua. Kellon tarkoituksena on parantaa keskittymistä ja helpottaa työhön tarttumista. Kelloa voi hyödyntää hyvin myös ryhmätyössä.

Kellon toiminta perustuu tunnettuun Pomodoro-tekniikkaan, jossa työskentely jaetaan jaksoihin aluksi työskennellään esimerkiksi 25 minuuttia ja sen jälkeen pidetään viiden minuutin tauko. Kello muistuttaa taukojen pitämisestä. Fokuskellossa työskentelyajan ja tauon pituutta voi säädellä itselleen sopivaksi.

Työterveyslaitoksen Fokuskello löytyy täältä: Työterveyslaitoksen Fokuskello


Jos haluat saada ViVi-vinkit viikottain, liitythän seuraamaan ViVin somekanavia:

ViVin Facebook: @virtuaalisestivierellahanke

ViVin Instagram: @virtuaalisestivierella

Tekstin kirjoitteli: Tiina Sassali, ViVin digivalmentaja