Ajankohtaista


Virtuaalisesti vierellä -hankkeen loppuseminaari järjestetään Teamsissa 24.11.2022 klo 12 - 16. Loppuseminaarin esite on ladattavissa alla olevasta painikkeesta.


Virtuaalisesti vierellä -hankkeen koulutukset ja loppuseminaari opetus- ja ohjausalan ammattilaisille syksyllä 2022

Järjestämme etänä yhteensä kaksi kolmen kerran koulutuskokonaisuutta, joissa käsitellään mm. virtuaalisuutta nuorten ohjaustyön tukena, sulautuvaa oppimista sekä hankkeessamme tuotettua avointa oppimis- ja ohjausmateriaalia. Katso tarkemmat sisällöt, ajankohdat ja osallistumisohjeet alla olevasta pdf-esitteestä.Elokuu 2022

Virtuaalisesti vierellä-hankkeen työntekijät ovat palanneet kesälomilta ja toiminta jatkuu

  • Saatavilla sekä ryhmänohjausta että yksilöohjausta. Katso esite linkistä: .
  • Elokuun lopulla myös Digivartit jatkuvat.  Katso yksityiskohtia alla olevasta esitteestä.
  • Tulossa myös avoin Lemmikkipäivä verkossa -tapahtuma. Lisätietoja saat skrollaamalla alaspäin!
  • ViVin löydät Instagramista @virtuaalisestivierella ja Facebookista @Virtuaalisesti vierellä -hanke.
  • Voit myös olla suoraan yhteydessä hankkeen työntekijöihin. Yhteystiedot löytyvät Ota yhteyttä -välilehdeltä

ViVin Digivartit jatkuvat syksyllä 2022

Virtuaalisesti vierellä (ESR) -hankkeen Digivartit jatkuvat jälleen kesätauon jälkeen ja syksyn ensimmäinen kaikille avoin ViVin Digivartti pidetään Teamsissa tiistaina 30.8.2022 klo 14.00. Digivartin aiheena on Bitwarden-salasanaohjelman käyttö. Ohjelman perusversio on käyttäjälle maksuton ja sen avulla voit helposti ja turvallisesti hallinnoida salasanojasi ilman, että sinun tarvitsee muistaa salasanoja. Ohjelma auttaa myös uusien vahvojen salasanojen luomisessa.

Voit liittyä mukaan Digivarttiin suoraan Teams-kokouskutsusta tai alla olevasta linkistä:

https://bit.ly/3Cm7RSf

ViVin Digivartit ovat noin 15 - 30 minuuttia kestäviä lyhyitä esittelyjä, joiden tarkoituksena on jakaa digityökalujen käyttöön liittyviä vinkkejä työhön ja vapaa-aikaan. Digivartit ovat kaikille avoimia, ja voit osallistua niin moneen Digivarttiin kuin haluat oman kiinnostuksesi mukaan. Digivartteihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ajankohtaisen tiedon Digivarteista löydät hankkeemme some-kanavilta:

Virtuaalisesti vierellä -hanke Facebookissa

Virtuaalisesti vierellä -hanke Instagramissa


Tulossa syksyllä: Lemmikkipäivä verkossa

Virtuaalisesti vierellä -hanke järjestää Teamsissa 9.9.2022 klo 9.00 - 10.30 Lemmikkipäivä verkossa -tapahtuman.

Tapahtuma on avoin kaikille alle 30-vuotiaille nuorille eikä tapahtumaan tarvitse ilmoittautua etukäteen. Mukaan voi liittyä yksin tai yhdessä kaverin tai ryhmän kanssa.

Lemmikkipäivässä on luvassa muun muassa lemmikkiesittelyjä, kuvia ja tietoa lemmikin hankinnasta.

Liity mukaan tästä: Lemmipäivä verkossa - Teams 

Ennen Lemmikkipäivää voit myös jakaa kuvan omasta lemmikistäsi tai unelmalemmikistäsi muille osallistujille Padletissa. Lemmikkipäivän Padlet löytyy täältä: ViVin Lemmikkipäivä-Padlet

Tervetuloa mukaan!

 

ViVin ohjaaja päivystää Teamsissa! 

Tarvitseko tukea tai ohjausta? Oletko alle 30 -vuotias nuori ja kaipaat apua arjen haasteisiin tai tulevaisuuden suunnitteluun? 

Tule juttelemaan Virtuaalisesti vierellä -hankkeen ohjaajan kanssa Teamsissa. Ohjaaja Mimmi päivystää Teamsissa joka torstai klo 14 - 16.  Voit tulla juttelemaan myös nimimerkillä, jos et halua liittyä tapaamiseen omalla nimelläsi. 

Linkki Teamsiin (aina sama):

https://bit.ly/3q5EwVw 


Ohjaajan päivystus on kesätauolla 31.7.2022 asti. Päivystykset jatkuvat jälleen elokuussa.

ViVin Digivartit ovat kesätauolla ja jatkuvat jälleen syksyllä!

Seuraa siis Viviä somessa

ViVin Facebook: @virtuaalisestivierellahanke

ViVin Instagram: virtuaalisestivierella


Aikaisemmin pidetyt digivartit:

ti 11.1.2022 ViVin Arkihaaste Seppo-peliympäristössä

ti 25.1.2022 Learning apps -maksuton verkkotyökalu tehtävien tekemiseen

ti 8.2.2022 Vinkkejä videokuvaukseen: esittelyssä Luovin Pia Jokelaisen Virtuaalisesti vierellä -hankkeelle tekemä videokuvauskurssi

ti 8.3.2022 Virtuaaliset sanapilvet ja niiden hyödyntäminen

ti 22.3.2022 Trello - työkalu suunnitteluun, organisoitiin ja ideointiin

ti 5.4.2022 Vinkkejä Teams-kokouksiin

ke 27.4.2022 Videoiden lataaminen YouTubeen

ke 11.5.2022 Pelillinen visailutyökalu Blooket

ti 24.5.2022 Tiedostojen tallentaminen ja jakaminen pilvipalvelussa (OneDrive ja Google Drive)

ke 8.6.2022 klo 10.30: Tietoturvavinkkejä 12.10.2021

Tule mukaan ViVin loppusyksyn toimintaan! Luvassa digivinkkejä ja valokuvausta!

Syyskuussa Virtuaalisesti vierellä -hankkeessa starttasivat ViVi-vinkit, joissa hankkeemme on jakanut erilaisia digitaitoihin keskittyviä käytännön vinkkejä joka tiistai somekanavillaan Facebookissa ja Instagramissa. ViVi-vinkit jatkuvat edelleen, ja ne saavat rinnalleen lokakuussa myös joka toinen viikko etäyhteydellä Teamsin kautta järjestettävät ViVin Digivartit. Kurkkaa lisätietoa ViVin somekanavilta Facebookista ja Instagramista!

Marraskuussa ViVissä päästään sukeltamaan digikuvaamisen maailmaan, sillä hankkeessamme alkaa uusi ryhmämuotoinen Valokuvausproggis. Jos olet kohderyhmäämme kuuluva valokuvauksesta kiinnostunut nuori, katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet täältä:

https://www.virtuaalisestivierella.fi/valokuvausproggis/ 

 Myös ohjausaikoja on hyvin saatavilla. Jos haluat miettiä tilannettasi tai kaipaat tukea esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmiisi liittyen, ota yhteyttä ViVin ohjaaja Heidiin (p. 040 670 8165 tai heidi.merilainen@siltavalmennus.fi).
18.8.2021

ViVin kuulumisia ja toimintaa syksyllä 2021


ViVin syksy on lähtenyt käyntiin uuden suunnittelun  merkeissä. Tänä syksynä ViVissä kehitellään uusia digikoulutuksia hankkeen kohderyhmälle. Jos olet kiinnostunut koulutuspaketeista, ole yhteydessä hankkeen projektipäällikkö Jari Rekolaan p. 0407449817, jari.rekola@siltavalmennus.fi.

Syksyllä ViVin Discordissa Torstaiturinat jäävät tauolle. Myös Pelinkehitysperjantait ovat tauolla.

ViVin ohjaaja päivystää normaalisti. Jos olet alle 30-vuotias ja kaipaat juttuseuraa ja apua liittyen esimerkiksi tulevaisuuden suunnitelmiisi liittyen, laita viestiä tai soita Jarille p. 0407449817, jari.rekola@siltavalmennus.fi. Jos et saa Jaria heti kiinni, hän ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

ViVin henkilöstössä on tapahtunut myös muutoksia. Voit tarkistaa voimassaolevat yhteystiedot täältä.

Käy kurkistamassa myös Vivin blogi ja katso ViVin Musaproggisen tunnelmia toukokuulta. Kuuntele myös Musaproggis2-biisi "Aurinko paistaa korkealla"4.5.2021

Tule mukaan ViVin toukokuun toimintaan!


Kenelle?

Alle 30-vuotiaille pirkanmaalaisille nuorille joilla ei ole työtä, opiskelupaikkaa tai opinnot vaarassa keskeytyä, ViVin toiminnassa mukana oleville sekä Ammattiopisto Luovin Tampereen opiskelijoille.

Torstaiturinat torstaisin klo 14.30 - 15.30

Tule juttelemaan ViVin Discordiin torstaisin klo 14.30 - 15.30 mieltä painavista asioista tai päivän polttavista aiheista. Voit olla mukana viisi minuuttia tai kaksi tuntia, oman aikataulusi mukaan ja nimimerkillä. Torstaiturinoissa päivystää ViVin ohjaaja Alina.

Vivin #torstaiturinat - kanavalla: https://discord.gg/t7XRmTXGgp

Pelinkehitys-perjantait klo 14.30 - 15.30

Nyt olisi mahdollisuus osallistua Vivin talouspelin kehittämiseen. Tule jakamaan ideoitasi ja pohtimaan pelin sisältöä. Tarkoituksena on luoda peli nuoren taloudenhallinta taitoja parantamaan. Riittää että olet kiinnostunut aiheesta, teknisiä taitoja ei tarvita.

Vivin #peliperjantai -kanavalla: https://discord.gg/t2TCaRsvAS


Vivin Discord - palvelin: https://discord.com/channels/740876758429073468/740876758429073472

Etkö pääse kirjautumaan Discordiin? Laita viestiä Pekalle: pekka.murto@siltavalmennus.fi, p.0406175775. Jos Discord ei ole ennestään tuttu, voimme harjoitella sen käyttöä yhdessä etukäteen. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli jokin asia tässä mietityttää. Ohjaaja päivystää

Oletko alle 30-vuotias pirkanmaalainen ja kaipaat juttuseuraa liittyen vaikkapa tulevaisuuden suunnitelmiin? Laita viestiä tai soita Jarille p. 0407449817, jari.rekola@siltavalmennus.fi. Jos et saa Jaria heti kiinni, hän ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian. Jari on parhaiten tavoitettavissa ma-pe klo 9-15. 


Jos Discord ei ole sinulle tuttu entuudestaan, alla olevan videon ohjeella saat luotua itsellesi Discord - tilin ja liityttyä vaikkapa suoraan torstaiturinat kanavalle ( https://discord.gg/t7XRmTXGgp ) tai peliperjantai -kanavalle ( https://discord.gg/t2TCaRsvAS )