Kesäkuun ViVi-vinkit

28.06.2022

ViVi-vinkkien kevätkausi on tullut päätökseensä ja ViVi-vinkit jäävät kesätauolle. Lisää digiaiheisia ViVi-vinkkejä on luvassa jälleen elokuussa kesälomien jälkeen.  Myös Digivartit ovat kesätauolla ja jatkuvat jälleen syksyllä. Pysy siis kuulolla! Uusia vinkkejä odottellessa voit palauttaa mieleesi aikaisemmin julkaistuja vinkkejämme, jotka löytyvät sekä ViVin somesta että kootusti blogistamme . Alle koottuna kesäkuussa 2022 julkaistut vinkit. Tiesitkö, että kesäkuuhun 2022 mennessä olemme julkaisseet yhteensä 40 ViVi-vinkkiä?


ViVi-vinkki nro 38: Ylen Digitreenien Salasanakone

Vahva salasana lisää tietoturvaa ja hyvän salasanan keksimiseen kannattaa käyttää aikaa. On myös tärkeää käyttää eri salasanoja eri palveluissa.

Ylen Digitreenien Salasanakoneen avulla voit testata kuinka vahvoja erilaiset salasanat ovat. Tuloksena kone kertoo onko salasana helposti arvatta vai ei ja antaa lisäksi ajan, joka salasanan murtamiseen menisi.

Voit testata salasanakonetta Ylen Digitreenien verkkosivuilla: Ylen Digitreenit: Salasanakone 


ViVi-vinkki nro 39: Puhelimen ilmoitukset

Saatko puhelimeesi jatkuvasti erilaisia ilmoituksia? Osa ilmoituksista on varmasti hyödyllisiä, mutta useimmilla meistä on puhelimessaan myös sellaisia sovelluksia, joiden ilmoituksia ei välttämättä halua saada jatkuvasti näytölleen. Ilmoitusten näkyvyyttä voi säätää puhelimen ilmoitusasetuksista.

Näin teet sen Android-puhelimella

  1. Avaa puhelimen asetukset ja valitse sitten Sovellukset ja ilmoitukset.
  2. Valitse sitten Ilmoitukset. Avautuvasta näkymästä näet, mitkä sovellukset voivat lähettää sinulle ilmoituksia.
  3. Voit täpätä pois päältä niiden sovellusten ilmoitukset, joita et halua saada.

ViVi-vinkki nro 40: Tiesitkö tämän Google Mapsista? Kolme täsmävinkkiä!

  1. Voit jakaa oman sijaintisi Mapsissa. Täppää omaa profiilikuvakettasi Mapsissa ja valitse Sjainnin jakaminen. Voit valita kenelle jaat sijaintitietosi ja kuinka pitkäksi ajaksi.
  2. Google Mapsin ajoneuvon kuvakkeen voi vaihtaa. Täppää sovelluksessa ajoneuvokuvaketta (oletuksena nuoli). Sinulle avautuu valikko, josta voit vaihtaa nuolen tilalle erilaisia autoja.
  3. Määränpään osoitetta ei ole pakko kirjoittaa. Kohteen voi valita myös suoraan kartalta täppäämällä ja painamalla pitkään valittua kohtaa.