Joulukuun ViVi-vinkit

03.01.2022

Vuoden 2021 viimeiset ViVi-vinkit julkaistiin joulukuussa. Seuraavan kerran ViVi-vinkit jatkuvat taas tammikuussa loppiaisen jälkeisellä viikolla.

Alta löydät joulukuun ViVi-vinkit kootusti. 

ViVi-vinkki numero 14: QR-koodit

Mitä ne ovat?

QR-koodit ovat kuviokoodeja, jotka sisältävät informaatiota, kuten esimerkiksi linkkejä, tekstiä tai yhteystietoja.

Missä QR-koodeja käytetään?

QR-koodeilla on paljon erilaisia käyttötarkoituksia, ja niitä käytetään esimerkiksi matkalipuissa, mainoksissa ja esitteissä. Myös koronapassissa käytetään QR-koodia.

Miten voin lukea QR-koodeja?

Tavallisimmin QR-koodeja luetaan puhelimen kameran avulla. Joissakin puhelimissa QR-koodeja voi lukea suoraan puhelimen kameralla, mutta usein puhelimeen täytyy ladata sovelluskaupasta erillinen QR-koodien lukemiseen tarkoitettu sovellus.

Miten QR-koodeja tehdään?

Voit luoda omia QR-koodeja netissä erilaisten QR-koodigeneraattoreiden avulla. Esimerkkinä oleva ViVin verkkosivuille linkitetty QR-koodi on tehty osoitteessa: https://fi.qr-code-generator.com/


ViVi-vinkki numero 15: Vähennä digitaalista kuormitusta DIGIFIT-treenien avulla!

Digitaaliset työkalut ja internet ovat tuoneet mukanaan paljon hyvää, mutta tuntuuko sinusta joskus siltä, että digilaitteet ja internet ovat läsnä elämässäsi liikaakin? Piippaako puhelin viestejä jatkuvasti tai vietätkö netissä aikaa enemmän kuin haluaisit?

MLL:n DIGIFIT-treenien avulla saat vinkkejä, kuinka voit vähentää digitaalista kuormitusta. Treenejä voi valikoiden omaan tahtiin ja itselle sopivassa järjestyksessä. Tutustu DIGIFIT-treeneihin MLL:n verkkosivuilla ja haasta työkaverit, valmennettavat, perheenjäsenet ja ystävät mukaan treenaamaan! Huomaa, että DIGIFIT-treeneistä on tarjolla omat versiot nuorille ja aikuisille.

DIGIFIT-treenit MLL:n verkkosivuilla:

Nuorten DIGIFIT: https://www.mll.fi/tehtavat/digifit-treeniharjoitusohjelma-lapsille-ja-nuorille/Aikuisten DIGIFIT: https://www.mll.fi/tehtavat/digifit-treeniharjoitusohjelma-aikuisille/


ViVi-vinkki numero 16: BINGO!

Tiesitkö, että voit luoda helposti ja nopeasti erilaisia bingopohjia esimerkiksi myfreebingocards.com -sivustolla? Sivustolla voi luoda paitsi tulostettavia bingopohjia, niin myös verkossa linkkejä verkossa pelattaviin bingopeleihin. Ilmaisversiossa yhdestä bingopelistä saa 30 erilaista pohjaa.

Ohjeita sivuston käyttöön ja bingopeleihin löytyy myfreebingocards.comin Youtube-kanavalta (englanniksi). Kanavan nimi: myfreebingocards.


Jos haluat saada ViVi-vinkit viikottain, liitythän seuraamaan ViVin somekanavia:

ViVin Facebook: @virtuaalisestivierellahanke

ViVin Instagram: @virtuaalisestivierella

Joulukuun ViVi-vinkeistä teille kirjoitteli: Tiina, ViVin digivalmentaja